Siirry sisältöön

Viisi hyvää syytä liittyä

  • Helppo ja kätevä tapa säästää huomaamattasi suoraan palkasta
  • Saat lisäturvaa lähimmäisillesi
  • Aloita pienesti ja korota määrää myöhemmin
  • Mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kassan toimintaan
  • Kuulu joukkoon, työkaverillasi on jo vakuutus

Tietoa vakuutuksista

Uusi perusvakuutus on vähintään 3000 euron ja enintään 30 000 euron arvoinen. Vakuutus voidaan ottaa päättyväksi 50, 55, 60 tai 65 vuoden iässä.

Perusvakuutusta voi korottaa lisävakuutuksilla. Lisävakuutuksen arvo tulee olla vähintään 1000 euroa. Lisävakuutus voi päättyä eri päättymisiässä kuin perusvakuutus. Yhden henkilön perus- ja lisävakuutuksien yhteenlaskettu arvo voi olla enintään 30 000 euroa.

Kokeile alla olevasta laskurista millaiseksi kuukausittainen vakuutusmaksu muodostuu, jos vakuutuksen ottaa 25-vuotiaana.

Valitse vakuutusmäärä:Valitse vakuutuksen päättymisikä:

Kuukausittainen vakuutusmaksusumma on noin: 17,90

Vakuutus on aina henkilökohtainen. Oikeudenomistaja on se, jonka nimiin vakuutus on otettu, riippumatta siitä, kuka vakuutusmaksut maksaa. Etuutta ei voi siirtää, testamentata tai pantata.

Kuka voi ottaa vakuutuksen?

Kassaan voi liittyä jokainen sen toimintapiiriin kuuluva alle 45-vuotias ja terve henkilö puolisoineen. Puolisolla tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat keskenään avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa. Lisäksi avopuoliso rinnastetaan puolisoon, jos parilla on tunnustettu yhteinen lapsi.

Kassaan liitytään aina asiamiehen kautta. Asiamies opastaa sinua sopivan vakuutuksen valitsemisessa. Löydät paikkakuntasi asiamiehen helposti yhteystiedoista.

Vakuutusta haetaan täyttämällä ja allekirjoittamalla vakuutushakemuslomake. Hakemus käsitellään kassan hallituksen kokouksessa.

Vakuutusmaksujen maksaminen

Vakuutusmaksut peritään yleensä palkanmaksun yhteydessä. Puolison vakuutusmaksut peritään yleensä pääjäsenen palkasta. Jos vakuutusmaksua ei voida periä palkasta, on vakuutuksenottajan huolehdittava sen suorittamisesta itse.